HTML

2009.08.17. 16:46 lborka

2. Románia

Az első benyomás a sok rossz út volt. Hatvanas átlag. Sztráda nulla. Amikor megálltunk a benzinkútnál matricát venni, azt néztük a Boldival a térképen, hogy Romániában csak egy autópálya van, mégpedig Bukaresttől a tengerig. Mint később kiderült 2005ös térép volt, de még mindig nem értem egészen, minek kellett matrica... sebaj.
 Aztán volt egy csomó vezeték meg villanydrót. Jaés kedvencem: Bucuresti 586 km, 200 méterrel később Bucuresti 623 XD

Kolozsváron éjszakáztunk, közben eltévedtünk párszor. A szállás tiszta volt, szép volt. Másnap mentünk Homoródfürdőre, ahol két órát vártunk, hogy bejuthassunk a házba. Közben Erika a szomszédoknál főzött tejbegrízt, at vacsiztuk, kölcsöntányérokból, kölcsönkanalakkal. Aztán megjött a tulaj, mondta, hogy elnézte a dátumot (előző nap éjfélig várt ránk) és beengedett minket. A ház iszonyú nagy volt, volt szauna meg pezsgőfürdő, három fürdőszoba és mi kaptuk Ricsivel a zöldszobát.
Másnap Vargyas-hágó az varázslatosan gyönyörű volt. Nyírfák meg rengetegrengeteg virág, magas fenyves hegyek, sziklák. Igazán nagyon csodálatos volt! Láttnk egy rakás medvenyomot is és vagy nyolcféle különböző színű szöcskét számoltam meg (volt piros-fekete is :) ). Aztán a pataknál szitakötők meg vizes épek, azok is jól sikerültek.
Otthon is volt patak, meg sok virág, szöcske, gombaaa (:) ), béka, sáska, kiégett ház, köves út (Ricsi talált nekem kőbe fagyott rózsát, legalábbis úgy néz ki, gyönyörű. El is hoztam.
Aztán pihenőnap, délután Csíksomlyó meg Csíkszereda, felzarándokoltunk a nemtudomhova, de az is nagyon szép volt. Lent a völgyben volt néhány falu és ahogy rájuk sütött a nap a felhők mögül, az... nem is tudom leírni. Csodálatos volt. Tényleg.

Aztán Ricsi megbetegedett és meglátogattunk egy kórházat Székelyudvarhelyen. Azt leszámítva, hogy Ricsi kb két és fél óráig feküdt bent infúzióval a kezében és rohadtul féltem, hogy mi van vele, azon kívül abszolút pozitív élmény volt. A nővérek kedvesek voltak, az egész kórház tiszta volt és világs, meg ilyenek.
Amíg kint vártam, hoztak be két csuklótörtöttet is, (az egyiknél papírok se voltak), elküldték röntgenre, aztán meg Csíksomlyóra, mert csak ott volt ortopédia.

Közben a többiek elmentek Korondra meg Parajdra a sóbarlangba, állítólag nem sok mindenről maradtunk le, viszont kaptunk bögrét.

Ricsi szerencsére rendbejött, úgyhogy másnap mi is el tudtunk menni a Szent Anna-tóhoz, ami nem volt egy nagy élmény, mert nagyon sokan voltak és le volt betonozva az egész, csónaokztak meg fürödtek, szóval kb olyan volt, mintha a Balaton mellett lennénk.

De aztán elmentünk a Tőzegmoha-láphoz, ami igazából egy tó, ami felülről kezdette el efeltöltődni és tök durva, hogy ott sétálunk 18 méter vastag mohatakarón, alatta meg még víz van! Voltak ott mini húsevőnövények (harmatfüvek), meg volt a magyarázós vezető, aki tudott magyarul, románul és angolul is. Mesélt érdekeseket (pl. hogy a lápi rozmaringot a KGB használta; a tavalyi rockbanda esetét a mámorkával, ami egy hallucinogén növény és kétnapos hasmenést okoz és az okosok telezabálták magukat, aztán a buszsofőr nem akarta felengedni őket a buszra; hogy amikor a japánok meglátták a derékig érő, ötvenéves fenyőket, akkor vigyázba vágták magukat és meghajoltak egy "Bonsai!" kiáltással meg ilyeneket), meg mutatott szép képeket.
Utána még elmentünk nemtudomhova a Büdösbarlangba, de az se volt nagy élmény, én pl rosszul lettem a kénes szagtól, pedig be se mentem a barlangba.

Egyik este szalonnát sütöttünk, egész finom lett, meg chili con carne, kukoricalepény, csak kicsit fájdult meg a hasam és a forrásvíz szerintem akkor is finom volt, csak befogott orral kellett inni és akkor nem érződött a vasszag. Beee...

A hazafelé út nem volt nagy durranás, fagyiztunk (Cornetto), tettem egy sor nagy elhatározást, beszéltem Fruval meg apuval. Azóta Ricsinek is sikerült Balatonra menet helyet keríteni... bár idén szerettem volna Ricsivel nézni a tűzijátékot. Tényleg szerettem volna, de az most nem fog összejönni... sebaj, gólyatábor egyszer van csak.

Cristopher Paolini: Brisingr.

Remélem minden rendben lesz...ugye?

képek majd vagy igen vagy nem, Erikáéknál meg Ricsinél vannak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lborka.blog.hu/api/trackback/id/tr821315669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása