HTML

2009.09.26. 10:32 lborka

Csütörtök, péntek, biosz

Csütörtök töridoga, egész jó lett. Biosz tz ötös. ÉÉÉÉS magyar műelemző doga ötööös!!!! És Beöthy (értitek, Beöthy) megdicsért, és enyém lett a legjobb ésúristen.
ez az eufórikus érzés amúgy péntekig kitartott.
Este Ricsiéknél, meg hülyülés (Dani annyi baromságot tud összebeszélni XD), féléjszaka nemalvás (számomra elképesztő, hogy még éjfélkor is minden villany nélkül meg tudom nézni az órát, olyan világos van), éss péntek.

A délelőttöt túléltük valahogy, utána kb két órát beszélgettünk Lillával, aztán a Deákon találkoztunk Ricsivel és Lilla ment haza, mi meg a SOTE-ra. Igazából fogalmunk se volt, hogy hová kell menni, de volt egy helyes kis plakát "A személyazonosítás különös esetei" felirattal meg egy koponyával és véletlen épp ez volt az előadás, amire igyekeztünk, úgyhogy mentünk utána és mi lettünk az elsők (negyedötkor. hűdemeglepő).
Amúgy tökérdekes volt az egész, mondott az emberke (akiről amúgy valamiért Mr. Bean jutott eszembe, és mellesleg a tanszék vezetője volt) mindenféle eseteket, meg háromnegyed óra alatt levetített kb 80 diát meg 200 képet.
Volt pl a hívás, ami úgy futott be hozzá, hogy az illetőnek volt egy hamadik szeme és fejbelőtték. Mint később kiderült az illető "harmadik szeme" egy gyógyult törés volt, a "lövés" pedig egy idegfúró nyoma, ami már begyógyult.
Aztán volt a házasprá, akiket a beton alatt találtak, és annyit sikerült kideríteni, hogy 1936 és 1946 között kerültek oda, illetve megtudtuk, hogy micsoda vitákdúlnak Janus Pannonius fejformája körül.

Aztn rohanás az EOK-ra, először beküldtek minket egy szövettanos előadásra, ahonnan gyorsan kijöttünk, aztán sikeresen bevittek minket a Nanovilág rejtelmei című előadás-terembe, ami egy labor volt lényegében, és ott megismerkedtünk az atomerő-mikroszkóppal, most én el nem magyarázom, hogy működik, de baromira tetszett. Jaés gravíroztam vörös vértestbe egy virágot vele :)
Aztán röviden elmondták a lézercsipesz működését, meg meg is néztük, hogy hogyan csapdáznak lézersugarakkal molekulányi méretű műanyag gyöngyöket, az is érdekes volt (bár azt hiszem elég amar megunnám azt a munkát...).
Utána meg mentünk Ricsiékhez, mert ma meg terepgyakra ment, pedig még a Milleárisra szerettem volna elmenni a vírusosra (oké, annyira nem), de majd jövőre.

A citrát-ciklusos kép nem stimmel. Az egyik helyen eggyel több hidrogén van, egy másikon meg eggyel kevesebb.

 

amúgy biosz-fanatikus lettem. nincsen miért. egyszerűen csak érteni akarom.

végezetül néhány sugárállatka elektronmikroszkópos képe, mert azok szépek és szeretem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lborka.blog.hu/api/trackback/id/tr271408143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása